SAAM
Restaurant SAAM verweeft Nederlandse en Zuid-Afrikaanse culinaire tradities, zoals blijkt uit de samentrekking van de woorden South Africa en AMstel. Door het gebruik van authentieke en eerlijke ingrediënten wordt een opwindende culinaire beleving gecreëerd, ondersteund door een vriendelijke en gastvrije ambiance.
Binnen Saam schittert de Nederlandse chef Margot Janse. Gedurende vele jaren was zij de chef bij Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika, en zorgde er herhaaldelijk voor dat het restuarant een een eervolle plaats kreeg op de World’s 50 Best Restaurants.
Een ander opvallend kenmerk van SAAM is de mede-eigenaar,…
Restaurant SAAM verweeft Nederlandse en Zuid-Afrikaanse culinaire tradities, zoals blijkt uit de samentrekking van de woorden South Africa en AMstel. Door het gebruik van authentieke en eerlijke ingrediënten wordt een opwindende culinaire beleving gecreëerd, ondersteund door een vriendelijke en gastvrije ambiance.
Binnen Saam schittert de Nederlandse chef Margot Janse. Gedurende vele jaren was zij de chef bij Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika, en zorgde er herhaaldelijk voor dat het restuarant een een eervolle plaats kreeg op de World’s 50 Best Restaurants.
Een ander opvallend kenmerk van SAAM is de mede-eigenaar, de gerenommeerde sommelier Koen van der Plas, wiens invloed zich weerspiegelt in het assortiment wijn. Bij elk gerecht wordt de ideale wijn aanbevolen. Verassend is het aanbod van niet-alcoholische dranken. In tegenstelling tot veel andere restaurants, waar dit aspect soms onderbelicht blijft, is bij SAAM grondig nagedacht over de harmonie tussen de alcoholvrije dranken en de diverse gerechten.